Bij een bedrijfsongeval is de werkgever in veel gevallen aansprakelijk voor ontstane letselschade. Desalniettemin is het toewijzen van aansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval vaak een gecompliceerd en delicaat karwei. U wilt immers in veel gevallen wel gewoon bij de organisatie in dienst blijven en dus dient voorkomen te worden dat de onderlinge verhoudingen als gevolg van de letselschadeprocedure verslechteren.
De Letselschade Advocaat begrijpt de spagaat waar u zich in bevindt. Onze ervaren specialisten zijn als geen ander in staat een dergelijke zaak tot een bevredigend einde te brengen, door niet alleen een rechtvaardige schadevergoeding veilig te stellen maar er tevens voor te zorgen dat u na het ongeval nog steeds met uw werkgever door één deur kunt. Schakel ons nu in door uw gegevens achter te laten op het contactformulier. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk op om het voorval en mogelijke acties te bespreken.
Inhoud
Zorgplicht werkgever
In Nederland heeft elke werkgever de plicht om zorg te dragen voor de veiligheid van haar werknemers. Deze zorgplicht betekent dat de werkgever alle noodzakelijke maatregelen moet treffen om de veiligheid van werknemers op de werkvloer te garanderen en zo dus een bedrijfsongeval te voorkomen. Dit houdt in dat een werkgever dient te zorgen voor een veilige werkomgeving, met veilige instrumenten en materialen. Ook dient de werkgever te waarschuwen voor eventuele gevaren en dienen er voldoende instructies gegeven te worden met betrekking tot veilig werken. Maar alleen waarschuwen en informeren is niet afdoende. De werkgever moet er namelijk tevens strikt op toezien dat de gegeven instructies worden nageleefd.
Voldoet een werkgever niet volledig aan al deze vereisten, dan is deze direct aansprakelijk voor het bedrijfsongeval en de daarmee gepaard gaande letselschade.
Wat te doen bij een bedrijfsongeval?
Wanneer u te maken krijgt met een bedrijfsongeval, is het van groot belang dat u getuigen verzamelt. Vraag uw collega’s of zij hebben gezien wat er is gebeurd en laat hen dit op schrift stellen. Wacht hier niet te lang mee, een herinnering vervaagt immers snel. Tevens doet u er verstandig aan zo snel mogelijk een dokter te bezoeken. En last, but not least: stel uw werkgever formeel aansprakelijk voor de letselschade.
Aansprakelijkheid bedrijfsongeval? Hulp van de Letselschade Advocaat
Zoals gezegd is een letselschadezaak tegen uw werkgever vaak een delicate kwestie. Het dient dan ook aanbeveling deze niet zelfstandig te voeren, maar u bij te laten staan door de specialisten van De Letselschade Advocaat. Onze jarenlange ervaring met letselschade door bedrijfsongevallen garandeert een tactvolle doch daadkrachtige werkwijze. Hiermee behaalt u een maximale schadevergoeding (inclusief eventueel smartengeld), zonder dat de relatie met uw werkgever onnodig onder de kwestie lijdt. Voorkom dat u zelf in de clinch komt te liggen met uw broodheer. Laat het afwikkelen van de letselschadezaak over aan de experts, terwijl u zich focust op uw herstel. Zet ons nu direct aan het werk door uw gegevens achter te laten op deze pagina, dan zoeken wij op korte termijn telefonisch contact met u voor een vrijblijvende kennismaking.