RSI (Repetitive Strain Injury) is een verzamelnaam voor in totaal 23 verschillende aandoeningen, die hun oorsprong vinden in het gedurende langere tijd herhalen van dezelfde beweging. Wanneer u door uw werkzaamheden te maken krijgt met RSI letsel, zoals bijvoorbeeld een muisarm of nekklachten, is het een geruststellende gedachte dat de werkgever hier te allen tijde aansprakelijk voor is. Omdat het RSI letsel is opgelopen op de werkvloer wordt het immers beschouwd als een beroepsziekte.
Toch is de kous hiermee niet direct af, want om een schadevergoeding te behalen zult u vaak in discussie moeten gaan met een geslepen verzekeringsmaatschappij. Om te voorkomen dat u afgescheept wordt met een lagere vergoeding dan op grond van uw RSI letsel terecht zou zijn, is het dan ook van groot belang dat u de juridische weg niet alleen bewandelt. Wij nemen u graag bij de hand, zodat een verzekeringsmaatschappij u niet op een dwaalspoor kan leiden. Schakel ons nu meteen in door uw gegevens achter te laten op deze pagina.
Beroepsziekte
RSI letsel komt in vele soorten en maten. De bekendste vorm is uiteraard de muisarm, maar ook de tenniselleboog, sms duim of het carpaal tunnelsyndroom (CTS) vallen onder de paraplu van RSI-aandoeningen. In feite is elk letsel dat ontstaat door het herhaaldelijk uitvoeren van een bepaalde beweging RSI letsel.
Omdat dit letsel dikwijls ontstaat als direct uitvloeisel van bepaalde werkzaamheden, wordt RSI letsel in veel gevallen beschouwd als een beroepsziekte. Een beroepsziekte is een aandoening die rechtstreeks het gevolg is van het werk of de werkomstandigheden en ontstaat door langdurige blootstelling aan bepaalde fysieke, psychische, chemische en/of biologische risico’s. Als slachtoffer van RSI letsel kunt u dan ook rekenen op een schadevergoeding. De werkgever is immers aansprakelijk en dient daarom alle geleden schade tot de laatste cent te vergoeden. Dit is inclusief een eventueel smartengeld voor psychisch letsel.
Werkgever aansprakelijk bij Letselschade door RSI letsel
Wanneer u door het herhaaldelijk uitvoeren van bepaalde werkzaamheden te maken krijgt met klachten die te typeren vallen als RSI letsel, kunt u de werkgever hier dus aansprakelijk voor stellen. Het goede nieuws is dat deze hiervoor hoogstwaarschijnlijk verzekerd is middels een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. U hoeft dus niet direct één op één met uw werkgever te soebatten over financiële compensatie.
De keerzijde van dit verhaal is echter dat u te maken zult krijgen met een tot de tanden toe bewapende tegenpartij. Een verzekeringsmaatschappij zal immers niet schromen haar hele juridische afdeling en alle beschikbare ervaring in te zetten om de uit te keren som zo laag mogelijk te houden. Om te voorkomen dat het een ongelijke strijd wordt, is het daarom van essentieel belang dat u juridische assistentie zoekt. Met een landelijk netwerk van doorgewinterde letselschade experts, kan de Letselschade Advocaat u de beste hulptroepen van Nederland bieden. Laat ons u bijstaan en vul nu direct het contactformulier op deze pagina met uw persoonlijke gegevens.