Alle veiligheidsvoorschriften en de uitgebreide Arbowet ten spijt, kan het nog steeds gebeuren dat u als werknemer te maken krijgt met een bedrijfsongeval. Dikwijls ontstaat hierbij letselschade. In sommige gevallen gaat het om lichte verwondingen waar u relatief snel van herstelt, maar soms ook kan er sprake zijn van zwaar, langdurig of zelfs structureel letsel. Als u buiten uw schuld letselschade oploopt op de werkvloer, is het goed te weten dat u als werknemer onder de Nederlandse wet goed beschermd bent. Uw werkgever is vrijwel altijd aansprakelijk voor de ontstane letselschade en dient deze derhalve tot de laatste cent te vergoeden. Desalniettemin doet u er verstandig aan een letselschadeprocedure niet alleen te voeren. Al was het alleen al maar omdat u de relatie met uw werkgever niet in gevaar wilt brengen. Schakel daarom nu de ervaren specialisten van de Letselschade Advocaat in door het contactformulier in te vullen en laat ons u assisteren.
Inhoud
Werkgever aansprakelijk bij letsel
Zoals gezegd is een werkgever wettelijk gezien in vrijwel altijd aansprakelijk voor ontstane letselschade bij een werknemer. Elke werkgever heeft immers een ‘zorgplicht’ richting haar personeel. Deze zorgplicht houdt in dat de werkgever verplicht is zorg te dragen voor een veilige werkplek. Tevens dient de werkgever voldoende veiligheidsmiddelen (bijvoorbeeld een veiligheidsbril of beschermende kleding) ter beschikking te stellen en voldoende veiligheidsinstructies te geven. Daarbij mag de werkgever er nooit vanuit gaan dat deze veiligheidsinstructies zonder meer worden opgevolgd; er moet regelmatig gecontroleerd worden op naleving. Wanneer een werkgever niet volledig aan al deze criteria heeft voldaan (en dat is in de praktijk al gauw het geval), is deze aansprakelijk voor alle letselschade die bij een ongeval ontstaat. Ook wanneer het ongeval (deels) uw schuld is of ontstaat door een fout van een collega!
Letselschade bij werknemer vaak verzekeringskwestie
In de praktijk komt het er dus op neer dat een werkgever eigenlijk altijd aansprakelijk is voor letselschade bij haar werknemers, zelfs wanneer de schuld bij uzelf of anderen ligt. Dit klinkt misschien onrechtvaardig, maar omdat bijna elke werkgever hier tegen verzekerd is kost het de werkgever niets. Bovendien geldt zodoende voor u dat u zich niet schuldig hoeft te voelen tegenover de organisatie. Het afhandelen van een letselschadezaak wordt zo gereduceerd tot een verzekeringskwestie. Dat maakt het niet gemakkelijker, maar wel minder vervelend.
Laat u niet piepelen door een verzekeringsmaatschappij, schakel ons in voor hulp!
Zoals u inmiddels weet is uw werkgever weliswaar aansprakelijk voor de letselschade, maar heeft deze vaak part noch deel aan een eventuele letselschadeprocedure. Die vecht u immers uit met zijn verzekeraar. Zo’n verzekeraar heeft daarbij andere belangen dan u: waar u graag alle schade vergoed wilt zien, is deze er op uit het uit te keren bedrag zo laag mogelijk te houden. Om dit te bewerkstelligen zal een verzekeringsmaatschappij dan ook vaak alle trucs uit de kast halen om aan te tonen dat haar cliënt (de werkgever) niets te verwijten valt. Laat u als slachtoffer van letselschade niet piepelen, maar schakel direct de Letselschade Advocaat in voor hulp. Wij zorgen er voor dat u snel de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Als u nu het contactformulier vult met uw gegevens, bellen wij u op korte termijn voor een telefonische intake.