Ongelukken waarbij een machine betrokken is vormen een veelvoorkomende categorie bedrijfsongevallen. Gemiddeld melden zich ieder jaar zo’n 6.300 mensen op de spoedeisende hulp na een incident met een machine op de werkvloer. Soms gaat het slechts om een oppervlakkige snee of kleine brandwond en staat het slachtoffer binnen enkele ogenblikken weer buiten, maar één op de tien raakt zo gewond dat een ziekenhuisopname noodzakelijk is.
Als u tijdens het werk letselschade oploopt door een machine, geldt in de meeste gevallen dat uw werkgever hiervoor aansprakelijk is. U kunt in dat geval rekenen op een schadevergoeding. Om er voor te zorgen dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft, is het belangrijk dat u direct na het ontstaan van de letselschade juridische bijstand zoekt. De specialisten van De Letselschade Advocaat helpen u dan graag. Laat uw gegevens achter op deze pagina en wij zoeken zo snel mogelijk telefonisch contact met u om de zaak te bespreken.
Inhoud
Wat te doen bij een ongeluk?
Bedrijfsongevallen met machines komen in allerlei soorten en maten. De meeste letselschade ontstaat hierbij door beknelling of contact met een bewegend object. Denk bijvoorbeeld aan een aanrijding met een vorkheftruck, verwondingen door een snijmachine of zaag, of botbreuken of verbrijzelingen door beknelling in een persmachine. Ook kunt u letselschade oplopen door het exploderen van een gasbus. Wanneer u slachtoffer wordt van een ongeluk met een machine, is het allereerst belangrijk zo snel mogelijk medische hulp te zoeken. Tegelijkertijd is het echter zaak op zoek te gaan naar getuigen van het ongeluk. Laat hen opschrijven wat ze gezien hebben, zodat er samen met de informatie van uw medisch behandelaar een dossier opgesteld kan worden. Wanneer dit gebeurd is, kunt met juridische hulp overgaan tot het aansprakelijk stellen van uw werkgever.
Werkgever vrijwel altijd aansprakelijk voor letselschade door machine
Hoe groot of klein de letselschade ook is, als deze ontstaat door toedoen van een machine op de werkvloer is de werkgever vrijwel altijd aansprakelijk. De Arbowet stelt immers dat een werkgever verantwoordelijk is voor de veiligheid van haar machines. Na een ongeluk kan vaak bewezen worden dat er sprake is van een defecte, ondeugdelijke of gevaarlijke machine. Ook komt het regelmatig voor dat er onvoldoende veiligheidsmaatregelen zijn genomen door de werkgever, of deze heeft nagelaten hier strikt op toe te zien. Een eenmalige instructie over veilig gebruik is namelijk niet voldoende, een werkgever moet deze regelmatig blijven herhalen.
Schakel een expert in!
Letselschade door een machine kan vervelende consequenties hebben. Vaak bent u op z’n minst een aantal weken niet in staat uw beroep uit te oefenen, waardoor inkomensschade ontstaat. Veel erger wordt het nog wanneer er langdurig of zelfs structureel letsel ontstaat. In dit geval kunt u vaak naast schadeposten ook smartengeld claimen voor gederfde levensvreugde. Hoe uw letselschade er ook uitziet, het behalen van een rechtmatige schadevergoeding is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. De verzekeringsmaatschappij van uw werkgever heeft immers vaak meer ervaring in dit soort zaken dan u en zal alles op alles zetten om de uitkering zo laag mogelijk te houden. Laat ons u daarom helpen. De ervaren specialisten van De Letselschade Advocaat kennen het spel en de regels, waardoor u de compensatie krijgt die u toekomt. Zet ons nu direct voor u aan het werk door uw gegevens achter te laten op het contactformulier en wij bellen u zo snel mogelijk voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.