Ondanks strenge veiligheidsvoorschriften, een strikte Arbowet/Arbouw en allerlei vormen van beschermende kleding zijn ongelukken in de bouw helaas nog steeds aan de orde van de dag. Waar gehakt wordt vallen immers spaanders. Veel bouwarbeiders krijgen dan ook gedurende hun werkzame leven te maken met een bedrijfsongeval. Als u dit is overkomen, kunt u gelukkig in verreweg de meeste gevallen aanspraak maken op een schadevergoeding. Uw werkgever dient u dan te compenseren voor de geleden letselschade. Maar hoe pakt u zoiets subtiel aan, zonder de relatie met uw werkgever al te zeer te beschadigen? De Letselschade Advocaat weet hoe u dit het best kunt doen en helpt u graag. Schakel ons nu direct in door het contactformulier op deze pagina te vullen met uw gegevens.
Inhoud
Wat doen bij een ongeval in de bouw?
Bouwarbeiders vormen een kwetsbare beroepsgroep. Het verrichten van zware werkzaamheden in een vaak gevaarlijke omgeving maakt dat zij, in vergelijking met werknemers in andere branches, een verhoogd risico lopen slachtoffer te worden van een bedrijfsongeval. Zo is er bijvoorbeeld vaak sprake van werken op hoogte (2,5 meter of hoger), zware machines/materialen, of chemische stoffen. Het komt dan ook regelmatig voor dat een bouwarbeider valt, zich vertilt, gewond raakt door een machine of in contact komt met een chemische substantie.
Wanneer u tijdens het verrichten van werkzaamheden in de bouw onverhoopt gewond bent geraakt en hierdoor letselschade oploopt, is het allereerst zaak zo snel mogelijk medische assistentie te zoeken. Wacht daarnaast niet te lang met het noteren van getuigenverklaringen. Hoe vlotter na het incident collega’s en omstanders hun observaties op schrift stellen, des te nauwkeuriger vaak het verslag. Met een medisch dossier en getuigenverklaringen in de hand kunt u dan juridische hulp inschakelen, om zo uw werkgever aansprakelijk te stellen voor de schade.
Aansprakelijkheid ligt bij werkgever
Bij een ongeval in de bouw is de werkgever vrijwel altijd aansprakelijk. Elke werkgever heeft volgens de Arbowet immers een zorgplicht, wat hem verplicht stelt zorg te dragen voor de veiligheid van werknemers. Als een werknemer gewond raakt, heeft de werkgever deze plicht dan ook in veel gevallen verzaakt. Omdat dit regelmatig voorkomt, is bijna elke werkgever in Nederland hiervoor verzekerd. Een letselschadezaak is dan ook dikwijls een verzekeringskwestie, die u niet direct met uw werkgever hoeft uit te vechten.
Wij zorgen voor een constructieve oplossing!
Ondanks het feit dat u een letselschadeclaim niet direct bij uw werkgever neerlegt, kunnen wij ons goed voorstellen dat een dergelijke zaak voor u als slachtoffer een delicate kwestie vormt. U wilt immers enerzijds een rechtvaardige compensatie voor de geleden schade, maar anderzijds vaak de relatie met uw baas niet op het spel zetten. De Letselschade Advocaat begrijpt dit en weet hoe u beide doelen tegelijkertijd kunt bereiken. Zo wordt uw letselschade vergoed zonder gefronste wenkbrauwen of boze gezichten en kunt u na herstel desgewenst gewoon weer bij uw oude werkgever door. Laat ons een constructieve oplossing verzorgen. Laat uw gegevens achter op deze pagina en wij zoeken op korte termijn contact met u om de situatie te bespreken.