Wanneer u als uitzendkracht letselschade oploopt door een bedrijfsongeval, leidt dit direct tot inkomensschade. U kunt immers (tijdelijk) niet werken en loopt daardoor uren mis. Het is niet meer dan logisch dat u hier een bepaalde compensatie voor verlangt. De kans is groot dat u daar wettelijk gezien ook recht op heeft, want ook als uitzendkracht is uw werkgever bij dit soort situaties in vrijwel alle gevallen aansprakelijk. Dat betekent dat deze alle schadeposten dient te vergoeden. Dit is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Niet zelden leidt een letselschadeprocedure tot langdurig juridisch getouwtrek tussen meerdere partijen, die allemaal met de vinger naar elkaar wijzen. Voorkom dat u hier de dupe van wordt, door u te laten bijstaan door de ervaren specialisten van de Letselschade Advocaat. Vul het contactformulier met uw gegevens en wij bellen u zo spoedig mogelijk op voor een kennismaking.
Inhoud
Extra kwetsbaar
Als uitzendkracht bent u extra kwetsbaar wanneer u door een machine, heftruckongeluk, of fout van een collega letselschade oploopt. Uw salaris wordt immers, in tegenstelling tot reguliere werknemers, tijdens arbeidsongeschiktheid niet doorbetaald. Dit leidt vanaf dag 1 tot inkomensschade, want u loopt onmiddellijk uren mis en krijgt daarvoor in eerste instantie geen compensatie. Daarbij kan het zomaar gebeuren dat de inlener de uitzendopdracht beëindigt, of het uitzendbureau u zelfs niet meer oproept. Al deze risicofactoren maken dat een uitzendkracht na een bedrijfsongeval minder beschermd is en dus veel sneller in de (financiële) problemen komt.
Aansprakelijkheid bij bedrijfsongeval
Gelukkig geldt bij een bedrijfsongeval met letselschade voor iedere werknemer dezelfde rechtsbescherming. Dat wil zeggen dat een uitzendkracht net zozeer recht heeft op een schadevergoeding als arbeiders in loondienst. Het bedrijf waar u op dat moment werkzaam bent (de inlener) is dan ook op dezelfde manier aansprakelijk voor uw letselschade als voor letselschade van de ‘eigen’ werknemers. Sterker nog, krachtens art. 7:658 BW mag u zelfs kiezen wie u aansprakelijk stelt voor de letselschade: de inlener of het uitzendbureau waar u onder contract staat. Kortom: opties te over. Maar hoe zorgt u dat u krijgt waar u recht op heeft?
Letselschade als uitzendkracht? Zorg dat u niet het kind van de rekening wordt!
Het is een hele geruststelling om te weten dat u als uitzendkracht bij letselschade dezelfde rechten heeft als reguliere werknemers. Daarbij maakt de keuzemogelijkheid voor het aansprakelijk stellen van inlener of uitzendbureau dat u als uitzendkracht zelfs nog kunt kiezen bij wie u de schade verhaalt. Deze ‘luxe’ kent echter ook een keerzijde, want helaas komt het maar al te vaak voor dat het uitzendbureau en de inlener elkaar de schuld geven en aansprakelijkheid voor het ongeval pertinent afwijzen. U bevindt zich in dat geval tussen twee vuren en het risico bestaat dat u eindeloos lang verwikkeld raakt in een slepende procedure. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat u na een bedrijfsongeval onmiddellijk de hulp van de Letselschade Advocaat inschakelt. Wij zorgen er voor dat er geen onnodige vertraging ontstaat en u zo snel mogelijk een voorschot krijgt uitgekeerd. Zet ons nu voor u aan het werk door uw gegevens achter te laten op deze pagina.