Letselschade door een hond komt dan ook regelmatig voor. “A dog is a man’s best friend”, zo luidt een bekend gezegde. Maar zelfs de meest trouwe viervoeter blijft uiteindelijk een dier en dieren kunnen nu eenmaal onverwacht uit de hoek komen. Of het nu gaat om een bijtincident of andere situaties waarin het gedrag van een hond tot letsel leidt, de eigenaar van het dier is vrijwel altijd aansprakelijk. Heeft u letselschade opgelopen door toedoen van een hond en wilt u deze schade vergoed krijgen? Laat ons u dan daarbij helpen. Vul nu het contactformulier in en wij bellen u zo snel mogelijk op om het voorval en mogelijke acties met u te bespreken.
Inhoud
Gevolgen
Of het nu gaat om overenthousiasme tijdens het spelen of een daad van agressie, een hondenbeet kan verstrekkende gevolgen hebben. Niet alleen is er de schrik en de pijn, ook kan iemand die door een hond gebeten wordt voor lange tijd het vertrouwen in dieren verliezen. Om nog maar te zwijgen van eventuele medische kosten en ontsierende littekens die kunnen ontstaan. Al deze schadeposten dienen vergoed te worden, inclusief smartengeld voor geleden niet-materiële (psychische) schade en juridische kosten.
Een hondenbeet is de meest voorkomende vorm van letselschade door een hond, maar niet de enige. Zo kan er ook letselschade ontstaan omdat een hond iemand omver loopt (denk hierbij vooral aan kleine kinderen), iemand laat schrikken, of plotseling oversteekt in het verkeer.
Aansprakelijkheid bij letselschade door hond
Als slachtoffer van letselschade door een hond is het goed om te weten dat de eigenaar van het dier vrijwel altijd aansprakelijk is voor de schade. Bovendien geldt bij een hondenbeet dat deze schade automatisch voor 100% gedekt wordt door de aansprakelijkheidsverzekering van de hondenbezitter. Het doet er in dit geval niet toe of de eigenaar zelf directe schuld heeft aan het voorval. Als een hond u letsel toebrengt, is de eigenaar aansprakelijk. Wel kunnen er situaties optreden waarin deze aansprakelijkheid met een bepaald percentage wordt verminderd. Dit ontstaat bijvoorbeeld wanneer iemand een hond heeft uitgedaagd of anderszins willens en wetens een risico heeft genomen met het dier. Een rechter kan in zo’n geval oordelen dat het slachtoffer ‘medeschuldig’ is.
De Letselschade Advocaat helpt!
De eigenaar van een hond is op grond van aansprakelijkheid voor de gedragingen van het beest. Toch zal een verzekeringsmaatschappij, zeker bij grotere claims, vaak proberen deze aansprakelijkheid te betwisten. Om u hier tegen te wapenen, is de juiste juridische ondersteuning van levensbelang. Laat u daarom als slachtoffer van letsel door een hond bijstaan door De Letselschade Advocaat. Wanneer u uw gegevens achterlaat op onze site, zoeken wij direct contact met u voor een gratis en geheel vrijblijvend intakegesprek.