Woont u in de regio Amsterdam en bent u slachtoffer van een ongeval met letselschade? Wacht dan niet en schakel direct de gespecialiseerde hulp in van Letselschade Advocaat Amsterdam, zodat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Wanneer u uw gegevens bij ons achterlaat via het contactformulier op deze pagina, bellen wij u zo spoedig mogelijk op voor een geheel vrijblijvend oriëntatiegesprek.
Inhoud
Onderdelen letselschade vergoeding
Afhankelijk van de aard van het ongeval en de ernst van de geleden schade, ontstaan er voor een slachtoffer van letselschade verschillende schadeposten. Deze schadeposten kunnen zowel een materieel (zichtbaar), als immaterieel (onzichtbaar) zijn. Denk bijvoorbeeld aan een verkeersongeval, waarbij een professioneel chauffeur niet alleen een whiplash oploopt, maar ook een angststoornis die maakt dat zij niet meer in de auto durft te stappen en dus effectief haar beroep niet meer uit kan oefenen. In dit geval is er sprake van een grote reeks aan schadeposten, die allemaal vergoed dienen te worden door de aansprakelijke partij.
Elke letselschade vergoeding kent in dat kader de volgende onderdelen:
- Directe kosten:
Een ongeval met letselschade leidt vaak tot directe kosten. Denk hierbij aan de kosten voor een ambulance, ziekenhuisopname, of revalidatie. Maar ook aan kosten voor hulp aan huis of eventuele schade aan zaken als kleding of een voertuig. - Inkomensschade:
Wanneer een slachtoffer door de letselschade tijdelijk of permanent zijn of haar beroep niet uit kan oefenen, leidt dit tot inkomensschade. Deze indirecte kosten kunnen behoorlijk oplopen. - Smartengeld:
Behalve zichtbare, gemakkelijk in geld uit te drukken schade ontstaat er bij een slachtoffer van letselschade regelmatig ook schade die je niet altijd met het blote oog kunt zien. Denk hierbij aan verdriet, pijn, of angst. Dit soort schade voor ‘gederfde levensvreugde’ wordt gecompenseerd door middel van smartengeld. - Juridische kosten:
Onder deze noemer scharen we alle kosten die gepaard gaan met de juridische procedure, zoals bijvoorbeeld advocatenkosten.
De totaalsom van al deze kosten wordt in zijn geheel in rekening gebracht bij de aansprakelijke partij.
No cure, no pay
Vanaf 1 januari 2014 mogen letselschade advocaten bij wijze van experiment werken op een zogeheten no cure, no pay basis. Dit betekent dat men u voorafgaand aan de letselschade procedure garandeert dat u de advocaat alleen hoeft te betalen als deze voor u een vergoeding weet te behalen. Meestal gaat het dan om een percentage van de verkregen schadevergoeding (tot maximaal 25%). Deze constructie lijkt misschien interessant, maar kan uiterst nadelig voor u uitpakken. Als de aansprakelijkheid is vastgesteld, zijn de juridische kosten immers altijd volledig voor rekening van de tegenpartij. Een letselschade advocaat kost u in dat geval dus helemaal niets.
Contact met Letselschade Advocaat Amsterdam
Wanneer u in de regio Amsterdam te maken krijgt met letselschade, staan de specialisten van Letselschade Advocaat Amsterdam graag voor u klaar. Vul nu het contactformulier in en u wordt zo spoedig mogelijk benaderd door een ervaren letselschade advocaat bij u in de buurt.