Iedere dag gebruiken we als mens tal van producten om ons leven in stand te houden en/of te vergemakkelijken. Zoals echter maar al te vaak blijkt, zijn lang niet al deze producten even deugdelijk. Programma’s als Kassa en Radar berichten jaarlijks over een breed scala aan onveilige producten. Wanneer u slachtoffer wordt van een onveilig product en daardoor letselschade oploopt, kunt u een schadevergoeding eisen bij de fabrikant of leverancier. Deze zal uw claim echter doorgaans in eerste instantie resoluut afwijzen, waarna een juridisch steekspel volgt. Het is dan ook van groot belang dat u deze strijd niet alleen aangaat, maar u laat assisteren door een ervaren letselschade advocaat. Wij hebben deze voor u paraat. Laat nu uw gegevens achter via het formulier en wij nemen direct contact met u op.
Inhoud
Definitie onveilig product
Men spreekt van een onveilig product wanneer een product niet de veiligheid biedt die een consument bij normaal gebruik redelijkerwijs mag verwachten. Normaal gebruik betekent in dit geval dat u het product gebruikt op de wijze waarop het bedoeld is gebruikt te worden. Doet u dat niet, dan kan de letselschade u toegerekend worden.
Productaansprakelijkheid en letselschade
Als een product onveilig blijkt te zijn en letselschade veroorzaakt bij een consument, is degene die het product op de markt heeft gebracht aansprakelijk. Dat heet ‘productaansprakelijkheid’. Ieder product, van auto’s tot huishoudelijke apparatuur tot levensmiddelen, kent deze productaansprakelijkheid. Wel dient een claim op het gebied van productaansprakelijkheid altijd binnen 3 jaar na het ontstaan van letselschade te worden ingediend.
Wanneer een consument letselschade oploopt door een onveilig product, mag deze zelf kiezen wij hij of zij hiervoor aansprakelijk stelt: de fabrikant, de importeur die het product heeft geïmporteerd, of (als niet kan worden vastgesteld waar het product vandaan komt) de leverancier.
Omdat bedrijven er niet happig op zijn onveilige producten te erkennen
Het vaststellen van productaansprakelijkheid klinkt eenvoudig, maar blijkt in de praktijk vaak een ingewikkeld, tijdrovend en vooral ook frustrerend proces. Bedrijven zullen alle juridische spierkracht aanspreken om te voorkomen dat hun product als onveilig wordt aangemerkt. Vaak bent u namelijk niet de enige die het product gebruikt heeft, dus als u de zaak wint kan de tegenpartij waarschijnlijk (veel) meer claims tegemoet zien. Dit soort letselschadezaken is dan ook dikwijls een strijd van David tegen Goliath. Om er voor te zorgen dat u desondanks uw recht behaalt, is het belangrijk dat ook u juridische bijstand zoekt. De Letselschade Advocaat heeft een rijk arsenaal van ervaren letselschade specialisten voor u klaarstaan, die u graag helpen. Vul nu het contactformulier in en wij zoeken zo spoedig mogelijk contact met u om de situatie door te spreken.