Bij veel ongevallen zijn niet alleen schade aan voertuigen of goederen te noteren, maar is er ook letselschade te betreuren. Zoals bij elke vorm van letselschade, kunt u bij geleden verkeersongeval letselschade alle schade verhalen op de aansprakelijke partij. Onze letselschade specialisten helpen u daar graag bij. Vul het formulier in op deze pagina en een ervaren letselschade advocaat uit uw regio neemt zo spoedig mogelijk contact met u op om het voorval en de te ondernemen acties met u te bespreken. Wilt u meer weten over het goederenrecht? Lees dan hier verder!
Inhoud
Wat te doen bij een verkeersongeval met letselschade?
Wanneer u buiten uw schuld betrokken raakt bij een verkeersongeval en daarbij letselschade oploopt, is het van groot belang dat u na het ongeval direct actie onderneemt. Allereerst dient u, indien mogelijk, een schadeformulier in te vullen met de tegenpartij. Dit is voor veel mensen een vanzelfsprekend abc’tje. Wat echter vaak vergeten wordt, is om vervolgens de gegevens van getuigen te noteren en foto’s te maken van de plaats van het ongeval. Dit soort informatie kan later essentieel bewijs vormen in een eventuele letselschade zaak. Nadat u de plaats van het ongeval hebt verlaten, is het belangrijk om zo spoedig mogelijk contact te zoeken met een arts of medisch specialist. Heeft u dit gedaan, dan is het tot slot verstandig om zo spoedig mogelijk de hulp van een letselschade advocaat in te schakelen. Deze kan dan een letselschade zaak voor u starten.
Aansprakelijkheid en schadeclaim
De eerste stap in elke letselschade zaak is het formeel aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Zonder aansprakelijkheid kan er immers geen schadevergoeding worden uitgekeerd. Zodra dit is gebeurd kan de exacte omvang van de schade worden vastgesteld, waarbij zowel materiële (zichtbare) als immateriële (onzichtbare) schade geclaimd kan worden. In het laatste geval spreekt men ook wel van smartengeld.
Onderscheid gemotoriseerde en niet-gemotoriseerde verkeersdeelnemers
Er zijn verschillende soorten verkeersongevallen denkbaar. Om te beginnen kan het zijn dat u tijdens het besturen van een gemotoriseerd voertuig betrokken raakt bij een auto-ongeluk, motorongeluk of vrachtwagen ongeluk. Dit kan leiden tot diverse vormen van letselschade, zoals bijvoorbeeld een whiplash. Nog veel kwetsbaarder bent u echter, wanneer u als fietser of voetganger te maken krijgt met een aanrijding. Het is om deze reden, dat voetgangers en fietsers in de Wegenverkeerswet extra bescherming genieten. Wanneer u als fietser of voetganger aangereden wordt, is de tegenpartij daarom vrijwel altijd aansprakelijk. Ook wanneer het (deels) uw eigen schuld is.
Schakel direct onze hulp in
Verkeersongevallen zijn helaas nog steeds aan de orde van de dag. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Als u geluk heeft, loopt het af met een sisser en komt u weg met de schrik. Wanneer u echter het slachtoffer wordt van een verkeersongeval met letselschade, is juridische bijstand van essentieel belang. Wacht niet af, maar kom direct in actie en laat u bijstaan door onze ervaren letselschade experts. Zo krijgt u zo snel mogelijk een rechtvaardige compensatie voor de geleden letselschade. De Letselschade Advocaat is een netwerk van 12 advocatenkantoren door heel Nederland (o.a. Letselschade advocaat Amsterdam, Letselschade advocaat Rotterdam en Letselschade advocaat Utrecht), elk met een ruime ervaring in het voeren van letselschade procedures. Vul nu het contactformulier in op de pagina en u wordt onmiddellijk benaderd door een van onze specialisten voor een vrijblijvende toetsing van uw zaak.