Ondanks de strenge verkeersregels en allerlei andere maatregelen om de verkeersveiligheid te verhogen, vinden er ieder jaar nog steeds ongeveer 3 miljoen verkeersongevallen plaats. Een aanzienlijk deel van die ongevallen wordt gevormd door aanrijdingen. Bij een aanrijding ontstaat ook bij lage snelheid vaak letselschade, zeker wanneer er gemotoriseerde voertuigen in het spel zijn. De aansprakelijke partij zal deze letselschade moeten vergoeden. Het toewijzen van aansprakelijkheid is echter vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Laat u daarom als slachtoffer van een aanrijding altijd bijstaan door de ervaren letselschade specialisten van De Letselschade Advocaat.
Inhoud
Beschermde status voetgangers en fietsers
Vanwege hun verhoogde kwetsbaarheid in het verkeer, kunnen voetgangers en fietsers onder de Wegenverkeerswet (WVW) rekenen op extra bescherming. Dit betekent dat wanneer u als voetganger of fietser wordt aangereden door een bestuurder van een gemotoriseerd voertuig, de aansprakelijkheid voor letselschade vrijwel altijd bij de tegenpartij ligt. Zelfs als u zelf (mede)schuldig bent aan het ongeval omdat u bijvoorbeeld een of meerdere verkeersregels heeft overtreden.
Bestuurder van een voertuig
Wanneer u als bestuurder van een voertuig wordt aangereden, is de situatie iets complexer (zie ook de pagina’s: motorongeluk letselschade, auto ongeluk letselschade, vrachtwagen ongeluk letselschade). In dit geval is de schuldvraag in hoge mate bepalend voor het toekennen van aansprakelijkheid. Kwam u van rechts? Reed u op een voorrangsweg? Hield de andere partij zich aan de maximumsnelheid? Deze en vele andere vragen dienen beantwoord te worden om aansprakelijkheid vast te kunnen stellen. Daarbij zal de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij er uiteraard in veel gevallen een volstrekt eigen lezing op nahouden.
Aanrijding letselschade? Roep de hulp in van een expert!
Aanrijdingen kennen vaak een lange, vervelende nasleep. Als slachtoffer krijgt u naast mentale gevolgen (pijn, verdriet, angst) ongewild direct te maken met allerlei kosten. Zo is er de schade aan eigendommen, maar zijn er mogelijk ook medische uitgaven. En wat te denken van inkomensschade, omdat u (al dan niet tijdelijk) niet kunt werken? Al deze schadeposten, inclusief smartengeld voor geestelijk leed, dienen vergoed te worden. De verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij denkt hier echter heel anders over. Deze handelt puur uit het belang van de eigen portemonnee en zal proberen aansprakelijkheid geheel of gedeeltelijk af te wijzen. Ga het gevecht daarom niet alleen aan, maar roep de hulp in van de experts van De Letselschade Advocaat. Zo kunt u zich richten op uw herstel, terwijl wij er op de achtergrond voor zorgen dat u krijgt wat u toekomt. Wacht niet en vul direct het formulier in op de pagina. Wij bellen u dan zo snel mogelijk op voor een kennismaking.