Uiteraard is letselschade niet exclusief voorbehouden aan Nederlands grondgebied. Zo kan het gebeuren dat u tijdens vakantie, familiebezoek of een zakelijke reis betrokken raakt bij een ongeval in het buitenland. Letselschade is nooit leuk, maar als u er op vreemde bodem mee te maken krijgt levert dat extra hoofdbrekens op. Om te beginnen is er immers vaak een taalbarrière, om nog maar te zwijgen van de lokale wet- en regelgeving, die waarschijnlijk verschilt van de Nederlandse. Gelukkig staat u er in dit geval niet alleen voor. De doorgewinterde experts van De Letselschade Advocaat helpen u graag de zaak tot een bevredigend einde te brengen. Laat nu uw gegevens achter op deze pagina en wij zoeken direct contact met u om het voorval te bespreken. Ook wanneer u momenteel nog in het buitenland verblijft!
Inhoud
Eerste hulp, ziekenhuis en repatriëring vaak vergoed door reisverzekering; letselschade niet
Allereerst het goede nieuws: als u voor vertrek een reisverzekering hebt afgesloten, dan is de kans groot dat in ieder geval een deel van de kosten voor eerste hulp, ziekenhuisopname en repatriëring (terugkeer naar Nederland) hierdoor gedekt worden. Is dit niet het geval, dan bestaat er ook nog een kans dat uw ziektekostenverzekeraar in kan springen.
Letselschade is daarentegen vaak niet meeverzekerd. Het is dan ook belangrijk om direct na het ontstaan van de letselschade hulp in te schakelen van een ervaren letselschadespecialist, zodat deze voor u aan de slag kan gaan om een rechtvaardige schadevergoeding te behalen.
Wetgeving van land waarin schade ontstaat is vaak leidend
Bij letselschade in het buitenland geldt in het beginsel dat de wetgeving van het land waarin de letselschade ontstaat leidend is. Wordt u bijvoorbeeld op de Duitse Autobahn aangereden, dan is in principe ook het Duitse recht van toepassing. Een uitzondering op deze regel doet zich voor wanneer alle andere betrokken partijen bij het ongeval ook uit Nederland afkomstig zijn. In dat geval wordt de zaak afgewikkeld onder Nederlands recht.
Als er geen sprake is van een verkeersongeval, maar er bijvoorbeeld letselschade is ontstaan wegens een ondeugdelijk zwembad of accommodatie, geldt bovenstaande net zozeer. In principe is ook hier de wetgeving van het land waarin u de letselschade oploopt van toepassing. Indien u een vakantie heeft geboekt via een touroperator of reisbureau, kunt u deze echter in sommige gevallen ook aansprakelijk stellen. U sluit namelijk met hen een contract af en dus is deze partij er in hoge mate verantwoordelijk voor dat u in veiligheid van uw vakantie kunt genieten.
Letselschade in het buitenland? Schakel direct juridische hulp in
Wanneer u tijdens verblijf in het buitenland te maken krijgt met letselschade, leidt dit vaak tot de nodige problemen. De kans is groot dat u niet goed weet bij wie u aan moet kloppen, wat uw rechten zijn en wat u moet doen om een schadevergoeding te krijgen. Laat ons u deze zorgen uit handen nemen. De Letselschade Advocaat beschikt over ruime ervaring in internationale letselschadeprocedures en helpt u een weg te banen door het oerwoud van lokale wet- en regelgeving, zodat u zich kunt richten op een veilige terugkeer naar huis. Wacht niet en schakel ons nu in door het contactformulier op deze pagina te vullen met uw gegevens. Wij bellen u dan zo snel mogelijk op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin u direct al uw vragen kunt stellen.