Iedere dag lopen talloze Nederlanders letsel op door toedoen van anderen. Vaak gaat dit letsel gepaard met een of meerdere schadeposten, die flink op kunnen lopen. Wanneer u te maken krijgt met letselschade, heeft u daarom recht op een schadevergoeding. Uw recht behalen blijkt in dit soort zaken echter vaak geen vanzelfsprekendheid. Het is dan ook van groot belang dat u bij letselschade onmiddellijk de doorgewinterde experts van De Letselschade Advocaat inschakelt. In het onderstaande leest u onze werkwijze wanneer wij uw oproep ontvangen. Wilt u meer weten of direct in contact komen met onze specialisten? Vul dan het formulier op de pagina met uw gegevens en u wordt zo spoedig mogelijk gebeld voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.
De letselschadeprocedure in 6 stappen
Na ontvangst van uw gegevens gaan wij onmiddellijk voor u aan het werk. Onze werkwijze valt in dat geval grofweg op te delen in een zestal stappen:
- Eerste contact: Nadat uw gegevens bij ons zijn binnengekomen, wordt uw letselschadezaak direct opgepakt door een van onze specialisten. Deze zoekt zo snel mogelijk (geheel vrijblijvend) contact met u om het voorval en de gevolgen uitgebreid te bespreken. Tijdens dit eerste, oriënterende gesprek maakt u kennis met de specialist, hoort u wat deze voor u kan betekenen en kunt u eventuele vragen direct bij hem of haar kwijt.
- Vaststellen aansprakelijkheid: Als u ons na het eerste contact toestemming geeft u te vertegenwoordigen, bestaat een volgende belangrijke stap uit het formeel aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Wij nemen schriftelijk contact op met de tegenpartij en voeren zo nodig discussie. Zodra de aansprakelijkheid door de tegenpartij erkend is, kan er over worden gegaan tot het vaststellen van een schadevergoeding. Uiteraard onderhouden wij voor u de contacten met alle betrokken partijen, zodat u zich kunt concentreren op uw herstel.
- Inschakelen arbeidsdeskundige: Indien er onverhoopt sprake is van (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid, wordt eventueel een arbeidsdeskundige ingeschakeld. Deze dient te beoordelen in welke mate u terug kunt keren in de eigen, of een andere baan. De arbeidsdeskundige wordt benoemd in overleg met de tegenpartij.
- Inschakelen medische expertise: Wanneer er door het ongeval blijvende klachten ontstaan en er dus sprake is van permanente letselschade, is het raadzaam medische experts in te schakelen om de ernst en omvang van deze klachten te bepalen. Tevens kan zo in kaart worden gebracht wat de gevolgen van deze klachten zijn voor uw werksituatie en dagelijks leven.
- Vaststellen medische eindtoestand: De definitieve afwikkeling van een letselschadeprocedure kan pas geschieden na het bereiken van de medische eindtoestand. Deze medische eindtoestand ontstaat wanneer er sprake is van volledig herstel, of wanneer duidelijk is dat er geen verdere verbetering of verslechtering in de medische situatie meer zal optreden.
- Definitieve schadeafwikkeling: Zodra de medische eindtoestand is bereikt en er duidelijkheid bestaat over de precieze omvang van de schade, kan de zaak definitief worden afgewikkeld. De geleden, maar ook toekomstige schade kan met zekerheid worden vastgesteld, waardoor een schadevergoeding te berekenen valt. Ook in deze fase voeren wij als experts uiteraard het woord voor u, zodat u de schadevergoeding, het smartengeld en eventueel het voorschot krijgt waar u recht op heeft.
Slachtoffer van letselschade? Wacht niet en neem direct contact op met De Letselschade Advocaat!
Zoals u ziet heeft een letselschadeprocedure heel wat voeten in de aarde. Vaak gaat er dan ook flink wat tijd overheen voordat de zaak definitief is afgehandeld en u een compensatie ontvangt voor de geleden schade. Het is daarom belangrijk dat u na een ongeval niet wacht, maar onmiddellijk onze hulp inschakelt. Laat nu uw gegevens achter via het contactformulier en wij zetten bovenstaand stappenplan direct voor u in werking. Zodat u verzekerd bent van de beste juridische ondersteuning, terwijl u zich ondertussen kunt concentreren op uw herstel.
Geef een reactie